(recept
si oblíbilo 54 návštěvníků)
Rajská omáčka s hovězím masem - recept
Potřebné ingredience
Suroviny:500 g předního hovězího masa, 1 menší cibule,2 lžíce másla,4 kuličky pepře,2 kuličky nového koření,1 ks bobkového listu, 200 g rajského protlaku,200 ml kečupu,sůl,cukr podle chuti,perníkové koření
Postup přípravy
Postup:Maso omyjeme, zalijeme vodou, přidáme kuličky pepře, nového koření a bobkový list, osolíme a vaříme, dokud není maso měkké. Podle potřeby doléváme vodou, abychom měli asi 1 litr vývaru. V kastrolu si rozpustíme máslo a usmažíme na něm dorůžova cibuli nakrájenou na jemné kostičky. Zalijeme vývarem z masa a vaříme, dokud není cibule měkká. Přidáme rajský protlak, kečup a perníkové koření. Nakonec zahustíme moukou rozkvedlanou ve studené vodě a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme asi 10 minut, dochutíme cukrem a solí. Maso naporcujeme na plátky a na talíři zalijeme rajskou omáčkou. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.JÁ DALA VEPŘOVÉ MASO
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
21. 2. 2014, 13:53
Pavla333
(upraveno)
21. 2. 2014, 13:35
Děkuji za recept,rajská se moc povedla Já tam ještě přidala zakysanou smetanu
Danda V.
(upraveno)
13. 10. 2012, 17:42
Milá Marcelko, dneska jsem vyzkoušela Vaši rajsou a celé mojí rodince moc chutnala . Jak mému manželovi, tak mému skoro 2,5 letému synkovi Danečkovi . Ráda vyzkouším v budoucnu i další receptíky od Vás . Přeji krásný víkend a děkuji za výborný oběd . Danča s rodinkou.
Morroc
(upraveno)
16. 2. 2012, 22:12
Za sebe říkám, že s kečupem je to fakt odporná věc... rajskou miluju, ale tohle jsem měla to "štěstí" ochutnat jednou a letělo to do záchoda... Ale pokud někomu chutná ten humáč z pytlíku, tohle ho jistě potěší. Za sebe jedině kvalitní protlak (nedám dopustit na Valfrutu) a zahustit strouhaným perníkem.
hvezdamodra
(upraveno)
17. 2. 2012, 19:12
@Morroc
klid zkusit
mokusa
(upraveno)
16. 2. 2012, 18:41
Pan Vystoupil se registroval teprve nedávno...on ještě neví co se tady vaří.....třeba i s kečupem,to je přece každého věc....pro mě za mě i se špenátem
hvezdamodra
(upraveno)
16. 2. 2012, 16:02
HLAVNE KLID,VYZKOUŠET S KEČUPEM,PAK KOMENTOVAT
Vystoupil
(upraveno)
16. 2. 2012, 14:51
rajska omacka z kecupu, zahustena jen povarenou moukou, tak to je vazne mazec....
zdenakucerova
(upraveno)
16. 2. 2012, 16:10
@Vystoupil
A čím byste zahustil omáčku vy???
Radkar
(upraveno)
16. 2. 2012, 15:05
@Vystoupil
pane Nastoupil či Vystoupil(nebo vokoune)-dejte svůj recept
Vystoupil
(upraveno)
16. 2. 2012, 15:15
@Radkar
a to nejak ovlivni fakt, ze davat do rajske omacky kecup ulet?
Radkar
(upraveno)
16. 2. 2012, 15:18
@Vystoupil
ja nerozumet
Vystoupil
(upraveno)
16. 2. 2012, 15:21
@Radkar
samozrejme tam vypadlo slovicko "je", coz by ti doslo, kdybys nebyla zenska a misto dulezitych veci jsi netrvala na nedulezitych detailech...
Radkar
(upraveno)
16. 2. 2012, 15:37
@Vystoupil
no jo-ženská.....
Vystoupil
(upraveno)
16. 2. 2012, 15:43
@Radkar
kdyz se vratim k puvodni myslence. ze ktere jsi se me snazila odtahnout, tak predpokladam ze kecup v rajske omacce povazujes za vrchol kucharskeho umeni a plne to schvalujes, mam pravdu?
Radkar
(upraveno)
16. 2. 2012, 15:49
@Vystoupil
kečup do rajské fakt nepatří,to je pravda
Vystoupil
(upraveno)
16. 2. 2012, 15:53
@Radkar
no vidis, ale problem z toho ze jsem to napsal jsi samozrejme udelat musela ze? ze by zvyk?
Radkar
(upraveno)
16. 2. 2012, 16:01
@Vystoupil
pane na nebi.........a navíc teda-nikde v receptu nevidím-zahustíme povařenou moukou...
vseta
(upraveno)
16. 2. 2012, 18:55
@Radkar
myslím, že pán odsuzuje povařenou mouku - myšleno jako záklechtku, protože do rajské se dává jíška
Michaela.Z
(upraveno)
16. 2. 2012, 19:24
@vseta
tak já zahušťuju zrovna tak tou "záklechtkou", moje mamina též a babička to taky tak dělala...kečup do rajdy nedávám, ale je to každého věc, jak a z čeho vaří, pán to chtěl nejspíš trochu "okořenit"